trešdiena, 2015. gada 21. janvāris

Kopprojekts "Ziedu burciņas" (Dimensions) - starts un 1.nedēļa

Iecere par projektu "Ziedi burciņās" dzima 2014.gada rudens pusē. To ierosināja Daina (memme) man un daudzām citām Latvijas krustiņotājām zināmā izšūšanas forumā "krustdūriens.lv"

Forumā ar 12.janvāri aizsācies kopprojekts "Visiem viens motīvs...". Kopā esam 9 dalībnieces, kuras uzrunājusi šī burvīgā Dimensions ziedu glezniņa "Mason Jar Lineup". Dizains: Barb Tourtillotte, izšuvuma izmērs būs 12,5 x 37,5 cm un 80 x 243 krustiņi.

10 glītas burciņas ar jaukiem, košiem ziediem! Pasakaini!


Vienojāmies, ka "Ziedu burciņas" kopīgi sāksim izšūt ar 12.janvāri. Tāpēc janvāra sākumā izdrukāju shēmu, atlasīju nepieciešamos diedziņus - pamatā DMC un arī pāris Anchor. Diemžēl nešuju oriģinālkomplektu, tāpēc iznākums ar pārveidotajiem diegiem varētu niansēti atšķirties no oriģinālbildes, bet ceru, ka ne ļoti... No saviem audumu krājumiem izvēlējos Belfast Leinen 32 ct Pale Green. Manuprāt, izšuvums izskatās ļoti eleganti uz izvēlētā maigi zaļā linauduma. Foto to burvīgi nekādi nevar iemūžināt, diemžēl...


Tātad starts 12.janvārī. Te pirmās dienas veikums - patīk man tās dzīvespriecīgās, vasarīgās krāsas, ja aiz loga vēl ziema un neizteiksmīgs pelēkums ar baltā piejaukumu.



Sāku šūt no centra, iešu uz kreiso pusi vispirms, pēc tam uz labo (laikam, skatīšos gan pēc iedvesmas...).

Un te jau pirmās nedēļas krustiņi, kas gandrīz satilpuši vienā burciņā... Izrādījās, ka Anchor diegu krājumos nav tieši tā toņa, kas nepieciešams. Tas vēl jāsagādā. Pēc jau izšūtā un oriģināla krāsainā attēla izsecināju, ka viens DMC tonis jānomaina ar citu no Anchor, prasījās man nedaudz gaišāku tonīti gaišāki rozīgajam puķuzirņos. Tas gan bija diegu kastītē.



Un pavisam nedaudz jau iešuvu kontūrlīnijas (backstitch), uzreiz sāk glīti veidoties lapiņas, būs arī ziediņi... Tā ir mana apņemšanās šajā izšuvumā - uzreiz šūt arī kontūras, nevis atlikt tās uz pašām beigām.



Patīk, patīk, patīk  man šis dizains un arī tā izšūšanas process man patīk!!!!!!!

Procesa atskaitītes turpināsies...

3 komentāri:

  1. Sveiciens vēlreiz vārda dienā, nu jau gan vakarā!
    Burciņas ir simpātiskas. Varbūt mani attur nedaudz burciņu vēsais zaļums, bet košie ziedi dod tik jaukus vasarīgus akcentus(īpaši šajā ziemas sākumā, vismaz pie mums beidzot parādījies sniegs).

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ritiņ, paldies! Kā pie svētku dienas ar meitenēm cepām sierrausīšus un ķirbja kūku. Rīt atrādīšu bildēs!
      Piekrītu, ka burciņu tonis tāds pavēss, bet ziedi gana koši, un tas visu līdzsvaro!

      Dzēst
  2. Sirsnīgi sveicieni vakardienas vārdiņsvētkos!!! Ļoti skaisti tie burciņziedi un jau pirmajā nedēļā tik daudz izšūts. Malacīte ;) Man arī ļoti patīk šis dizains, bet izšūšanā gan man tikai tāds gliemežu ātrums :)

    AtbildētDzēst