sestdiena, 2014. gada 8. novembris

SAL "Ein Stiefel voller Geschenke": Part 1

Pagājusi tieši nedēļa, kopš uzsāku dalību kopīgai izšūšanai  - SAL "Ein Stiefel voller Geschenke" - "Dāvanu pilns zābaciņš" - pie Viktorijas "SAL Новогодний сапожок" Tas ir UB-design  no grāmatas "Von drauß' vom Walde".


Projekta sākums - 1.novembrī, beigas - 31.decembrī. Jāšuj 2 mēneši, kuros ļoti ceru iekļauties. Viss izšuvums sastāv no 4 daļām/lapām.
Noteikumi ir šādi - vispirms jāizšuj pirmā lapa, lai tiktu pie shēmas nākamajai - 2.lapai. Izšujot 1.lapu un atrādot izšuvumu, var tik pie 2.lapas utt.  Kopā ir 4 lapas.

Pirmā lapa ir vismazākā - krustiņu skaita ziņā - tos beidzot pa nedēļu lēnītim esmu sašuvusi. Šuvu tiešām ļoti maz, jo uz pāris dienām bija maza slimniecīte mājās - jaunākajai meitiņai Elziņai nāk acu zobiņi, uzkāpa pat temperatūra, kā arī noņēmos ar sen, bezgalīgi atliktiem rakstudarbiem, to rediģēšanu. Tas nu ir paveikts! Tagad varēšu vairāk laika veltīti izšūšanai.

Izšuvums būs 119х102 krustiņi.
Oriģinālā iesaka izšūt uz lina auduma Zweigart Cashel #3281-53. Es gan izvēlējos audumu no saviem krājumiem - dabīgi pelēcīgu linaudumu Lietuvas ražojuma (pirkts kā atgriezums pa ļoooooti lētām naudiņām). Nav pats ideālākais, bet izšūt var.
Izmērs gatavajam darbam  - 35х40 cm, izšuvums - 18,5х21,5 cm.
Izšuju ar DMC izšūšanas diegiem. Var šūt arī ar Anchor vai V&H diegiem.

Te būs gatava 1.lapa -  zābaciņa kreisais augšējais stūris, kas pamazām pildās ar dāvanām.


Un nedaudz šīs daļas detaļas tuvumā.
Franču mezgliņi (french knots):

Puskrustiņi (krustiņi pāri vienam diegam vertikāli vai horizontāli - petite stitches)

Ir arī nedaudz backstitch - tikai īsti netieku skaidrībā, vai jāšuj ar 1 vai 2 diegiem, jāpārvaicā Viktorijai. Pagaidām iešuvu ar 2, bet ja vajadzēs, izārdīšu un pāršūšu ar vienu.


Nosūtu savu veikumu Viktorijai un gaidu shēmu 2.lapai. Tur darba būs daudz vairāk - ceru pa pusotru, divām nedēļu tik galā!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru